Kokos og søtpotetsuppe med currykylling

Nå er det en stund siden forrige suppeoppskrift her på bloggen, men her kommer endelig en ny! Jeg har delt mange suppeoppskrifter her på bloggen, blant annet soppsuppe med bacon, gratinert løksuppe og verdens beste thaisuppe. For å se alle suppeoppskriftene på bloggen, kan du gå til kategorien for supper og gryter.

Denne gangen har jeg prøvd å lage en enkel «en av hver» oppskrift til deg, slik at du lett kan justere mengde til antall porsjoner, men også for å forenkle selve tillagingen av suppen. Jeg lagde suppen med currystekt kylling og litt stekt sopp og løk til, men du kan godt variere med ulike grønnsaker og kjøtt. Alternativ til kylling kan for eksempel være strimlet svinekjøtt eller reker. Du kan også lage den vegetar med for eksempel sprøstekte kikerter til.

Suppen blir relativt mild og god på smak om du følger oppskriften til punkt og prikke, men smak gjerne til med mer chili/currypaste/soya/limejuice om du vil ha litt mer futt!

Oppskriften gir ca 6 porsjoner

Til suppen trenger du:

 • 1 søtpotet
 • 1 rød paprika
 • 1 gul løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 liten rød chili
 • 1 lime
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 ss rød currypaste
 • 1 ts ingefær
 • 1 fondterning (evt buljong)
 • 1 stor ss creme fraiche
 • 1 ss soyasaus
 • 1 bunt koriander

Del søtpotet i store terninger og kok mør sammen med ett fedd hvitløk. Ta vare på ca 5 dl av kokevannet og rør ut fond i vannet. Sett til side. Om du bruker buljong, bruk mengde vann som står på pakken (men fremdeles bare 5 dl i suppen).Del gul løk og paprika i terninger og fres i gryten med litt olje, ingefærpulver og hakket chilli. Stek til løken og paprikaen blir blank og myk. Ha så over søtpotetene, currypaste, kraft og kokosmelk. La småkoke litt før du kjører til glatt suppe med en stavmikser. Skvis over saften av 1 lime, ha i 1-2 ss creme fraiche og smak til med soyasaus.

Currystekt kylling

 • 1 fedd hvitløk
 • 1 ss rød currypaste
 • 1 pakke lårfilet av kylling (ca 600 g)

Stek strimlet kylling sammen med 1 ss currypaste, finhakket hvitløk og gjerne litt soyasaus. Pass på å bruke høy nok varme, så kyllingen får litt stekeskorpe. Ha over i gryta.

Klipp opp 1 bunt frisk koriander og rør i gryta rett før servering. Jeg stekte også opp litt rødløk og champignon som jeg hadde i gryta rett før servering.

Server gjerne med litt creme fraiche og limebåter til å skvise over.

Tips! Om du får rester av suppen, kan du på dag 2 spe den ut med 1 boks hakkede tomater og 1/2 boks creme fraiche – og gjerne mer currypaste om du har. Jeg brukte en stor spiseskje. Jeg hadde også oppi en boks vannkastanjer og minimais. Smak til med soyasaus og evt mer lime om du har.

Sukkerfritt nyhetsbrev

Få tilsendt sukkerfrie oppskrifter og andre oppdateringer fra bloggen

Nyhetsbrev sendes ut 1-2 ganger per måned

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *