Sukkerfrie lapper med kikertmel

Det er visst pannekakedagen i dag, dere! Hva passer vel da bedre enn å lage disse supergode, sunne og sukkerfrie lappene til kveldskos i kveld? Du lager de på et blunk og kan servere de med det du vil av enten søtt eller kanskje et godt pålegg?

Jeg serverte de med sukkerfritt chiasyltetøy (se oppskrift her), cottage cheese og et dryss sukrinmelis. De egner seg også godt i matpakka med for eksempel ost og skinke på.

Oppskriften gir ca 12 små lapper. Lappene vil bli litt tørre om du setter de i kjøleskapet over natta, men røra holder seg fint om den står kaldt 1-2 dager. Stek derfor opp lapper ved behov fremfor alle på en gang om du har tenkt til å spare noen til i morgen.

Sukkerfrie lapper med kikertmel

Til kikertlappene trenger du:

  • 2 dl kikertmel
  • 2 dl vann
  • 1 egg
  • En liten klunk olje
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 liten klype salt
  • Evt søtning om du vil ha de søte (jeg brukte ikke søtning i mine)

Miks alle ingrediensene godt med en visp. La røra stå og svelle litt. Stek lappene i litt smør i en stekepanne. Legg de gjerne i stekeovnen på lav varme etterhvert som de blir ferdige, slik at de er lune og gode når du serverer de.

Samme røre kan også brukes til å steke pannekaker/wraps om du vil ha de litt større. Oppskriften gir omtrent 4 store pannekaker.

Noen som vil lage disse i anledning den store pannekakedagen? 🙂

Sukkerfritt nyhetsbrev

Få tilsendt sukkerfrie oppskrifter og andre oppdateringer fra bloggen

Nyhetsbrev sendes ut 1-2 ganger per måned

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *